Home » Projecten » Security » Overheid » Gemeentebestuur Lanaken » Centrale toegangscontrole en camerabewaking

Centrale toegangscontrole en camerabewaking

Om de veiligheid in openbare ruimten en in publieke gebouwen te verbeteren, deed het gemeentebestuur van Lanaken een beroep op de expertise van HearSee. Onder leiding van Stefan Van Waelderen werd camerabewaking en toegangscontrole geïnstalleerd op verschillende locaties. De goede wisselwerking tussen HearSee en de IT-dienst van de gemeenten, de adviserende rol en de naadloze integratie met andere systemen zijn voor systeemadministrator Johan Melotte een absolute meerwaarde.

Op verschillende locaties plaatsten we camera's en toegangscontrole. Zo worden in het Sociaal Huis alle looproutes en toegangen gemonitord. Door middel van toegangscontrolesystemen met badges en codeklavieren krijgen enkel bevoegden toegang tot de verschillende ruimtes. De gesprekslokalen werden uitgerust met een noodsysteem zodat de medewerkers steeds op een veilige manier kunnen werken.

Persoonlijke toegangscode

In het kinderdagverblijf wordt de toegang gecontroleerd door een codeklavier. De ouders hebben een eigen, unieke code, wat hen op het juiste moment toegang verschaft tot de juiste ruimten in het gebouw. De medewerkers van het kinderdagverblijf kunnen die toegang zelf organiseren. Voor andere bezoekers werd parlofonie geïntegreerd. 

Camera's tegen overlast

Om overlast tegen te gaan, werd op meerdere locaties gebruik gemaakt van camera's met meerdere beeldsensoren wat een 360° bereik geeft met slechts 1 camera. Zo krijgt men met minder camera's toch een grote dekking met kwalitatieve beelden. Naast vaste camera's worden ook twee mobiele units gebruikt die makkelijk verplaatsbaar zijn. Ze worden ingezet om sluikstorters op te sporen of op evenementen.

HearSee zorgde voor een uitstekende wisselwerking met onze eigen IT-dienst - Johan Melotte, System Administrator gemeente Lanaken

Wisselwerking en integratie met bestaande systemen

Het grote voordeel van dit totaalproject is dat alle systemen met elkaar geïntegreerd zijn in het bestaande netwerk. Op die manier is een centraal beheer mogelijk, zodat verschillende mensen hun eigen domein kunnen beheren. De goede samenwerking en wisselwerking tussen HearSee en de IT-dienst van de gemeente, zowel wat betreft installatie, integratie, configuratie en beheer, is een grote meerwaarde in dit project. HearSee verleende ook advies wat betreft types en locaties van camera's en biedt support op lange termijn.

OG Image: 
Noodsysteem voor veiligheid van medewerkers
Breedhoekcamera tegen overlast
Johan Melotte, systeemadministrator van de gemeente Lanaken
Centraal beheer van camerabeelden
Persoonlijke code met tijdslot
Integratie in bestaande netwerk
BEwakingscamera bij toegangspoort
Kwalitatieve beelden bewakingscamera's
Toegangscontrole met codeklavier en parlofonie
Toegangscontrole en camerabewaking kinderdagverblijf
Camerabewaking in combinatie met toegangscontrole
Mobiele camera voor evenementen en tegen sluikstorten

Wens je meer info over wat HearSee voor u kan betekenen?

Vul het onderstaande formulier in, en wij nemen spoedig contact op!

VRAGEN OVER SECURITY?

Neem vrijblijvend contact op!