Home » Projecten » Security » Zorgsector » Mariaziekenhuis » Single sign-on toegangscontrole

Single sign-on toegangscontrole

Het Mariaziekenhuis beschikte over een toeganscontrolesysteem dat zeer verouderd was. Uit 5 verschillende partijen heeft het ziekenhuis ervoor gekozen om samen te werken met HearSee om hun toegangscontrole te optimaliseren.

Open deuren waar dat kan, gesloten deuren waar dat moet

Het ziekenhuis zelf spreekt niet over toegangsbeveiliging, maar liever over toegangsbeperking. Een ziekenhuis heeft nu eenmaal een publieke functie en grote delen van het gebouw moeten dan ook vrij toegankelijk zijn voor medewerkers, vrijwilligers en patiënten. Maar er zijn grenzen aan die gastvrijheid: ruimten als operatiekamers, apotheek, serverruimten, laboratoria en kleedruimten van het personeel moeten beveiligd zijn tegen ongenode gasten.
In de loop van bijna 10 gebruiksjaren was het huidige systeem geleidelijk verouderd. Het werkte bijvoorbeeld met centrale controllerunits die elk 16 deuren bedienden. Als zo’n controller uitviel, konden al die deuren niet meer geopend of gesloten worden. Bovendien waren er in de loop van de tijd meerdere systemen geïnstalleerd die gebruik maakten van badges. Het werd tijd dit alles te stroomlijnen.

Single sign-on badges 

Het ziekenhuis wenste een systeem dat gebruikt zou kunnen worden voor een diversiteit van deuren, maar ook voor andere functies. Naast de eerder genoemde ruimten moesten ook doorgangen als slagbomen en de toegangen tot fietsenstalling en ambulancegarage ermee bediend kunnen worden. En dat was nog niet alles: het ziekenhuis wilde naar een situatie van ‘single sign-on’: alle medewerkers moesten voorzien worden van een eigen badge op naam waarmee bijvoorbeeld ook Mariaziekenhuis Overpelt (België) – Open deuren waar dat kan, gesloten deuren waar het moet www.paxton-benelux.com koffieautomaten en bedterminals met medische informatie over de patiënten bediend zouden kunnen worden.

De oplossing : het Net2 systeem van Paxton

HearSee heeft een oplossing voorzien gebaseerd op het Net2 systeem van Paxton. Dat is alom bekend om zijn flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid en voldoet daarmee aan twee belangrijke eisen in het bestek dat door het ziekenhuis was opgesteld. Bovendien had de installateur de onderliggende vraag in het bestek uitstekend begrepen en had daarom in zijn aanbieding ook de koppeling met Microsofts Active Directory meegenomen. Meer nog: hij had de wensen en mogelijkheden zelfs al besproken met de IT-afdeling van het ziekenhuis en kon daardoor een nagenoeg pasklare aanbieding doen. Via deze koppeling is het mogelijk de autorisaties van de badges (in totaal meer dan 2000) aan een database met gebruikersprofielen te hangen. 

Wens je meer info over wat HearSee voor u kan betekenen?

Vul het onderstaande formulier in, en wij nemen spoedig contact op!

VRAGEN OVER SECURITY?

Neem vrijblijvend contact op!