Home » Projecten » Security » Overheid » Stad Turnhout » Een totaal cameraplan voor de Stad Turnhout

Een totaal cameraplan voor de Stad Turnhout

Stadhuis Turnhout

De Stad Turnhout neemt de veiligheid van hun inwoners en bezoekers zeer ernstig. Samen met de Politie staat de stad in voor de veiligheid van ruim 117 000 inwoners verspreidt over 7 gemeenten namelijk Turnhout, Baarle-Hertog, Beerse, Kasterlee, Lille, Oud-Turnhout en Vosselaar. Een uitdagende klus die op verschillende terreinen moet worden aangepakt.

Het 20-punten plan 

Om de veiligheid te kunnen blijven garanderen werd er beslist om een 20-punten plan op te stellen. Eén van deze punten is de aanschaf van een betrouwbaar camerasysteem. “De belangrijkste functie is het ondersteunende karakter van de cameraoplossing. Met dit totale cameraplan streven we 3 kerndoelstellingen na: het aanpakken van overlast, ondersteuning van de dispatching naar de agenten op de straat en de veiligheid bewaren bij grootschalige evenementen. Ook reactieve opzoekingen om bewijskracht te verzamelen door beelden op te roepen moeten leiden tot opheldering van misdrijven. Het doel is niet, noch is de politie qua mankracht bij machte, om beelden proactief te bekijken.” zegt Roger Leys, korpschef Politie Regio Turnhout.

“De Mert” in beeld!

De bruisende locatie van Turnhout, “de grote Mert” werd aangepakt en voorzien van een aantal hoogwaardige camera’s met een uitgebreide set aan functies. Niet alleen is het beeld van ongeziene kwaliteit bij dag en nacht. De oplossing bevat ook tal van geautomatiseerde functies die de efficiëntie van de politie ten goede komen. HearSee zorgde voor heldere beelden en een gebruiksvriendelijk platform. Via een supersnelle glasvezel van de stad, beheerd door het ICT team van Jan van Rompuy, komt uiteindelijk alles terecht in het datacenter van de politie. Omwille van de gebruiksvriendelijkheid, de mogelijkheid tot uitbreiding en integratie van bestaande camera’s werd er gekozen voor het Milestone platform. Voor de camera’s zelf werd er geopteerd voor een PTZ Panasonic, daar deze uitgerust zijn met MOStechnologie. Dit is een sensor voor hogere lichtgevoeligheid en betere beeldkwaliteit, vooral wat licht en kleur betreft zodat bij een minimum aan lichtinval de camera’s nog een kwalitatief sterk beeld kunnen genereren.

“We waren aangenaam verrast dat de beelden ’s avonds bij het donker scherp en lang in kleur blijven. Maar ook over de helderheid van de zwart-witbeelden alleen maar positieve woorden.” Aldus Koen Peeters, Adviseur logistiek en ICT Politie Turnhout

Resultaat

De geplaatste camera’s en het professioneel platform van Milestone zijn zeker al een grote stap vooruit om de doelstellingen die de politie en de stad Turnhout voorop stelde te behalen. Over de samenwerking met BusSaP niets dan lovende woorden. Jan Van Rompuy, ICT verantwoordelijke voor de stad Turnhout getuigt: “We zouden zeker en vast BusSaP aanbevelen. Het is een kleinschalige firma in de positieve zin. Hierdoor kunnen ze een persoonlijke en klantgerichte service aanbieden.”

OG Image: 

Wens je meer info over wat HearSee voor u kan betekenen?

Vul het onderstaande formulier in, en wij nemen spoedig contact op!

VRAGEN OVER SECURITY?

Neem vrijblijvend contact op!